Vågbestyr med butikens våg

Våg hos Allvåg

 

Vikten av att ha en bra våg är stor. Inte bara för din egen skull, utan för hela butiken. Om du har en bristfällig våg kan du riskera att dina kunder betalar för mycket, eller ännu värre – för lite. Därför bör du inte spara på hästhandlarplånboken. Köp en våg som är professionell och som du vet kommer leverera enligt de höga krav som din verksamhet har.

Jag var nyligen inne i den större matbutik som tillhör en av de största kedjorna vi har i Sverige. Tänker inte peka ut varken butik eller kedjan. Vi skulle laga tacos hemma, så det skulle handlas en hel del grönsaker. Självklart självscannar jag alltid. Det är ju så himla smidigt och bra på alla sätt. Men i alla fall. När man håller på med självscanning innebär det att man måste väga alla sin frukt och grönsaker med den våg som butiken tillhandahåller. Det är oftast etikettvågar som skriver ut en etikett med streckkod. I de allra flesta fallen så är det här smärtfritt och väldigt enkelt.

Så var dock inte fallet häromdagen i ovan nämnda butiken. När jag ställde mina tomater på en av de vågar som fanns i butiken så blev jag förfasad av vad jag såg. 1,2 kilo för 6 tomater. Det är ju inte klokt tänkte jag. Så mycket väger ju inte tomaterna. Jag gick till en annan våg. 4,5 kilo visade den vågen. Men vad tusan? Men då visade det sig att de vågar som butiken hade var felkalibrerade och visade helt enkelt hel fel vikt. Skandalöst att det inte ska fungera bättre. Ja en sådan liten fadäs gjorde att de tappade en kund – mig! Säkerligen var jag inte den enda som valde att aldrig gå tillbaka till den specifika butiken.

En så liten sak kan ställa till med en förödelse i verksamheten. Så gör inte som de gjorde. Köp istället en ordentlig våg. En våg som håller hög kvalitet. Ni kommer tjäna på det i slutändan. Jag lovar. Och dessutom: ni kommer inte tappa några kunder på att ni har vågar som är under all kritik.

Tack för mig.