En trådhylla som löste mer än ett problem

Jag och min man fick oss en rejäl tankeställare tack vare en trådhylla. Det låter kanske konstigt men vår gemensamma garderob hade varit en källa till frustration väldigt länge. Han tyckte att min sida var ett totalt kaos och jag tyckte att han som har så lite kläder kunde överlåta lite av hans halva till mig. En dag fick han syn på en trådhylla i en annons och bestämde, utan min vetskap att beställa hem några stycken. Jag har mycket kläder som mår bra av att vikas, till exempel stickade koftor, och då är en trådhylla ett av de bättre alternativen.

När jag kom hem från jobbet en dag var min man i full färd med att sätta upp hyllorna inne i garderoben. Alla mina kläder var utplockade och lagda på sängen och en trädhylla var redan uppsatt. Min man log mot mig. ”Visst blir det bra?” sa han nöjt. ”Det blir jättefint älskling.” En efter en kom de nya hyllorna upp i garderoben och jag började tänka att kanske var det inte så att jag hade massor kläder, kanske var jag bara dålig på att förvara dem. Jag är dålig på att rens ut och sortera i min garderob. Det positiva med en trådhylla är att man alltid ser vad man har. Plagg som är mer säsongsbetonade upptäcker man enkelt och kan lägga dem där de hör hemma. Det finns ingen poäng med att shorts ska ligga längst fram i min garderob i november. Med en trådhylla istället för en vanlig hylla eller en förvaringskorg så kan man alltid se till att ens garderob är uppdaterad och anpassad efter årstid.

När min man var klar och jag hade fyllt min första trådhylla med plagg sa han ”Nu kan jag kanske få ha min halva av garderoben ifred?” Jag log och sa ”Ja, nu kan du det.”