Mata dina akvariefiskar med rätt pellets!

Pellets

Pelletsmat innehåller samma grundläggande ingredienser som mat i flingor. Kolla gärna innehållsförteckningen för att säkerställa att de inte innehåller för mycket fyllmedel och kolhydrater. Som nämnts tidigare är kolhydrater och fyllnadsmedel ingredienser som inte fördelaktiga för din fisks hälsa och välbefinnande, möjligen förutom att inbringa mättnadskänsla. Pellets är ett bra basfoder för de flesta fiskdiet men kan behöva kompletteras med ytterligare näring från källor som blodmask och mysisräka.

Pellets kan vara ganska stora bitar mat som mindre fisk kan ha svårt att äta. Det finns emellertid en rad andra storlekar, även om vissa är så små att det nästan ser ut som pulver. Den största storleken liknar en stor klump av grus.

Pellets är till skillnad från flingor lämplig för fisk som bor och äter på alla nivåer i akvarium. Detta beror på att den finns i tre varianter; flytande, långsamt sjunkande och sjunkande. Flytförmåga uppnås för den flytande och långsamma sjunkande genom att fylla pelletsblandningen med luft i tillverkningen.

Ett annat alternativ när det gäller pellets är att använda pelletskorgar. Dessa kan placeras på alla nivåer i ditt akvarium med hjälp av sugproppen på baksidan går de lätt att fästa på glaset. Med en pelletskorg får du en fin utsikt över mattandet. Men försiktighet måste iakttas när man använder pelletskorgar då det kan vara svårt för fisken att få tag på all pellets i korgen. Holl koll på hur mycket dina fiskar verkligen får i sig.

Pellets är mest lämpliga för som mat till bottenboende fiska så som Plecostomus, Loaches, Corydoras och Bichirs. Ciklider, som kräver en egen typ av pellets kan ofta bli utan då andra fiskar är mer glupska och mindre kräsna. Så om du har blandade fisksläkten i ditt akvarium så gäller det att hålla koll på att dina Cikliderna få i sig tillräckligt med mat.