Rätt träningskläder

Träningskläder

 

Vad för typ av träning du tränar är naturligtvis avgörande för vad för typ av träningskläder som passar bäst för dig. Det finns mängder med sätt att träna. Många olika aktiviteter man kan syssla med för att på en låg nivå hålla igång kroppen. Men vill man få lite resultat av träningen, samtidig som man har kul och inte bara genomlider den, så är det viktigt att titta på vilka träningskläder man använder.

Låt oss ta en av de vanligaste träningsmetoderna vi svenskar använder oss av: jogging. När du väljer att springa som din träningsmetod så kommer du förhoppningsvis att svettas. Du vill inte vara tung när du springer. Ju tyngre du är desto långsammare går det. Tunga träningskläder är alltså inte att rekommendera. Men om du använder dig av träningskläder gjorda av bomull så kommer de att dra åt sig ditt svett och därmed göra dig tyngre. Träningskläderna kommer också att bli mycket obekväma och i värsta fall ge dig skavsår på högt oönskade ställen. Är det dessutom kallt ute så kommer ditt svett att bli kallt och kyla ned dig. Du blir alltså kall, tung och obekväm. Inte direkt optimalt för ett träningspass. Använd då istället träningskläder gjorda av andra typer av material som transporterar bort ditt svett från din kropp och från dina kläder. Då slipper du tidigare nämnda effekter.

Men andra träningsformer har inte alls dessa nödvändigheter. När du tränar inomhus och gör övningar eller gymmar till exempel. Här kan träningskläder av bomull vara att rekommendera eftersom de är stretchiga och bekväma. Det gör ingenting om de blir lite blöta och du blir lite tyngre. Men det hela beror väldigt mycket på vilken typ av träning du tränar. Ska du löpa inomhus är det viktigt att undvika bomull eftersom det inte ens blåser på dig vilket gör att du ännu enklare blir svettig, tung och obekväm.