Köpa vinterjacka till barn

köpa vinterkläder barn

 

Det är inte lätt att köpa vinterjacka till sina barn. Inte för att det alltid är lätt att köpa vinterkläder eller kläder överhuvudtaget till dem men vinterjackor tycker jag är extra svårt. Jag har tänkt ganska länge på föräldrars val av kläder till sina barn. Ibland har jag svårt att förstå hur det kunnat klä dem på det sättet de gjort. Jag följer några enkla regler när jag köper kläder till mina barn, oavsett om det är dags för en ny vinterjacka eller nya badshorts.

Välj funktion över utseende

Det kanske låter som en självklarhet, men jag ser fler och fler föräldrar som väljer att köpa kläder, oftast märkeskläder i de märken de själva gillar, som är snygga, stiliga och söta utan att ha de funktioner som ett barn ibland behöver eller i alla fall mår bra utav. Låt oss ta skor som ett exempel. Varför ha små Converse på dina barn? De är inte särskilt bekväma eller ergonomiska, dessutom är de svåra att få på, trånga för barnet och har skosnören som alltid måste knytas. Skosnören riskerar också att gå upp under dagen när barnet leker. Samma sak gäller med vinterjackor. Köp inte en trång snygg vinterjacka till ditt barn, köp istället en som verkligen värmer och andas väl.

Utseendet inte helt oviktigt

Ett barn på bara några få år bryr sig inte hur ens kläder ser ut. Utseendet är inte viktigt här och bör inte på några sätt prioriteras. Men ett barn växer upp och får en egen stil och smak. Plötsligt är allting antingen snyggt eller fult. Då går det inte längre att inte tänka på utseendet när du köper badshorts eller vinterjacka. Ett tips är då att ta med ditt barn till affären. Välj tillsammans en vinterjacka som är bra och har bra funktioner och egenskaper men som samtidigt faller ditt barn i smaken. Och begrav din egen stil, det är hög risk att den vinterjacka som ditt barn tycker är finast i dina ögon inte alls är speciellt moderiktig. Men det är inte du som ska klä dig i den så låt ditt barn bestämma.