Olika typer av tröjor

För det första när det gäller tröjor, är detta ett mycket stort område. Här är det inte bara en typ av plagg det gäller och de kommer således att kunna användas vid olika tillfällen och i olika former. Den tröja som förmodligen är mest populär och använd av alla människor världen över är t-shirten. Detta plagg skapades redan för massproduktion av Fruit of the Loom i slutet av 1800-talet. Då var detta ett plagg avsett att bäras av män och tillhörde då männens garderob. Idag har detta plagg utvecklats av modeindustrin till att finnas för män, kvinnor och barn.

Nu är det naturligtvis inte bara t-shirten som finns och har en betydelse när det handlar om tröjor och mode. Här finns det de tröjor som saknar ärmar. Dessa har marknaden valt att kalla för linnen eller med ett modernare namn tank-top. Efter detta kommer de tunna långärmade tröjorna som ofta är slimmade tätt intill kroppen. Dessa brukar många gånger gå under namnet polotröjor och kan även vara en del av ett komplett underställ för alla de som behöver varma kläder på kroppen. En annan tröja som blivit mycket populär är också pikétröjan där de vanligaste av och mest kända bär namnet Polo Ralph Lauren, vilket kanske överraskar många då det inte är en polotröja.

En pikétröja är egepolo shirtsntligen en t-shirt av lite tjockare material som har försetts med ett par knappar i halsen och en skjortliknande krage. När du sedan ser till alla andra tröjor gäller det lite tjockare varianter som har långa ärmar och kan bäras som antingen ett ytterplagg eller som en varm tröja under en jacka. Dessa tröjor är oftast de som finns i flest olika material. Här kan det vara allt ifrån ull, kashmir till bomull och polyester. Säkert finns det fler olika typer av tröjor men detta är garanterat de mest vanliga.