Ekologisk hudvård – Ett självklart val

Jag använder numera enbart ekologiska hudvårdsprodukter och förespråkar en fullständig ekologisk hudvård till alla människor jag känner. Det finns många anledningar till att göra jag detta. När jag själv fått förklarat för mig varför jag borde börja satsa på detta var valet inte alls svårt. Det finns nämligen många fler positiva aspekter än negativa aspekter när det kommer till ekologisk hudvård.

Det finns två klassiska men oerhört starka argument för att börja satsa på ekologisk hudvård. Dessa borde enligt mig räcka långa vägar för att ta sig i kragen och verkligen vara noggrann med de produkter man köper.

För din egen hälsas skull

Det är faktiskt så att ekologisk hudvård kommer att förbättra din hälsa. Det kan tyckas vara paradoxalt att icke-ekologisk hudvård skulle ge oss sämre hälsa men faktum är att allt innehåll i dessa produkter inte är bra för oss. Vår hud är vårt största organ. När vi smörjer in den så absorberas detta in i kroppen. Detta betyder att de syntetiska kemikalier och annat dåligt som finns i hudvårdsprodukter också tas upp av din kropp. Detta kan i längden förändra din hormonbalans, ge dig allergier, ge dig cancer och många andra hemskheter. Vem vill bidra till en sådan utveckling varje dag?

För miljöns skull

Oavsett om du är en miljörättskämpe eller inte tycker att det du gör kan påverka globalt för en bättre miljö så finns det ingenting negativt med att dina hudvårdsprodukter inte påverkar miljön på ett dåligt sätt. Ekologiska produkter gynnar naturligtvis inte miljön, men om man jämför med den påverkan icke-ekologiska produkter har på miljön så är skillnaden enorm. Vem vill inte vara en som tänker på miljön?

Så sammanfattningsvis kan du alltså både få din kropp att må bättre och påverka miljön negativt mindre. Detta enbart genom att välja ekologisk hudvård framför annan hudvård. Det känns som ett enkelt val enligt mig.